середа, 25 листопада 2015 р.

Нарада методистів іноземних мов інститутів післядипломної педагогічної освіти

24 листопада 2015 року в Міністерстві освіти і науки України відбулась нарада методистів іноземних мов інститутів післядипломної педагогічної освіти.
У заході взяли учать заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, завідувач відділу навчання іноземних мов Інституту Педагогіки НАПН України Валерій Редько, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Оксана Коваленко, методисти іноземних мов інститутів післядипломної педагогічної освіти.
Під час заходу було обговорено питання проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у 2015/2016 навчальному році. 

На думку заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея, для того, щоб змінити українську школу треба звернути увагу на зміст навчальних програм і професійну підготовку вчителя. Щодо змісту програм з іноземної мови заступник Міністра повідомив, що одна програма «Go-Global» буде представлена учасникам наради, а також розробку програм  підтримує Британська Рада в Україні.
За словами Павла Хобзея, труднощі виникають насамперед у підготовці вчителів. Заступник Міністра зазначив, що багато вчителів з іноземної мови не мають рівня володіння мовою B1. Саме тому Британська Рада в Україні, разом з «Go-Global» розробляє програми для допомоги вчителям іноземних мов.
Як вважає Павло Хобзей, сьогодні важливо володіти розмовною іноземною мовою, тому велике значення має впровадження завдання з аудіювання у державній підсумковій атестації. «Міністерство разом з Українським центром оцінювання якості освіти готове провести апробацію аудіювання з іноземної мови у 2016 році»,- зазначив заступник Міністра освіти і науки.
За словами Оксани Коваленко, цей навчальний рік є перехідним. Сьогодні, Міністерством освіти і науки прийнято рішення, що ДПА з іноземної мови відбудеться у загальноосвітніх навчальних закладах на базі програми розробленою МОН для ЗНО яке буде проводитись у 2017 році. Окрім того, завдання ДПА для всіх учнів 11 класу складатимуться з окремого зошита для учня, а також окремого листка відповідей, завдання з усіх іноземних мов будуть однаковими.
Навчальні програми для вчителів будуть готувати міжнародні організації. Зокрема, Міністерством вже підписано меморандум про співпрацю з міжнародним видавництвом MM Publication. Оксана Коваленко повідомила, що усі матеріали, які стосуються англійської мови будуть розміщені на сайті Міністерства у розділі «2016 – рік англійської мови в Україні». «Ми звернулися до «Go-Global» для того, щоб кожна дитина змогла отримати безкоштовно комплект для проходження державної підсумкової атестації з іноземної мови. Кожна школа також безкоштовно отримає комплект матеріалів», - зазначила головний спеціаліст МОН.
Під час наради було презентовано проект «Go-Global». За словами менеджера проекту Наталії Дорош, цей проект запроваджений разом з Британською Радою в Україні для професійної підготовки учителів.

Немає коментарів:

Дописати коментар